Lentesymposium Kenniscentrum Psychologie en Gedrag over burgerperspectief en -participatie

12-05-2022

Begin

17-05-2022 om 13:00

Einde

17-05-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Utopa-Weeshuis

Ineke den Heijer, manager OFL, neemt deel als spreker aan het Lentesymposium van het Kenniscentrum Psychologie en Gedrag over burgerperspectief en -participatie.

Op dinsdag 17 mei organiseert het Kenniscentrum een interactief programma en geven diverse sprekers hun kijk op burgerperspectief en -participatie vanuit praktijk, beleid en wetenschap. Dit symposium is onderdeel van Leiden 2022 European City of Science.

Sprekers tijdens het symposium zijn:

Ineke den Heijer

Manager Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving en MT-lid Directie Participatie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ineke zal ingaan op de verbinding tussen overheid en samenleving en over de randvoorwaarden op orde krijgen en houden voor participatie.

Bart van de Ven

‘Chief Listening Officer’ en eigenaar van True Talk. TrueTalk helpt organisaties om zelf klantinzichten op te doen. Hun wapen? Het echte gesprek. Bart neemt u mee in de voorbereidingen van zijn sessie. Het liefst is hij ‘de zender’. Maar een sessie over participatie vereist ook ‘input van de aanwezigen’. Ingewikkeld en intrigerend tegelijk.

Eveline Crone

Hoogleraar Developmental Neuroscience in Society (Erasmus Universiteit Rotterdam). Eveline doet fundamenteel hersenonderzoek met maatschappelijke impact. Via het programma 'the facts-take action' verbindt zij wetenschappelijke kennis over adolescenten met maatschappelijke vraagstukken door jongerenparticipatie, co-creatie en living labs. 

Iris Burgers en Esther Starkenburg

Architectuurhistorici verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Iris en Esther bespreken hun onderzoek naar het perspectief van bewoners in de nieuwbouwwijken en stadsvernieuwingsgebieden die in de jaren 1970-1990 zijn gebouwd. 

Olaf Simonse

Programmamanager emotioneel herstel toeslagen bij het ministerie van Financiën en promovendus bij het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag. Zowel in zijn beleidswerk als wetenschappelijk onderzoek probeert Olaf burgers die zich buiten de ‘bubbel’ van wetenschappers en beleidsmakers bevinden een stem te geven. Hierdoor voelen zij zich gehoord en wordt onderzoek en beleid kwalitatief beter.

Locatie: Het symposium is in het Utopa-Weeshuis in Leiden, Hooglandse Kerkgracht 17. Op 15 minuten lopen vanaf Station Leiden Centraal. 

Mocht u willen deelnemen dan kunt u zich aanmelden via de website van het Kenniscentrum: https://www.kcpeg.nl/agenda/lentesymposium-burgerpartcipatie

Livestream: Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar Leiden te komen, dan kunt u ook vanaf een andere locatie deelnemen via onze livestream. 

 

Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving
Rijnstraat 8 | 2515 XP | Den Haag
Postbus 20901 | 2500 EX | Den Haag
E-mail: info@ofl.nl

Linkedin Youtube

OFL | Brengt samenwerking verder


Cookie-instellingen