Meet-up burgerberaden

09-09-2021

Begin

12-10-2021 om 15:00

Einde

12-10-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Het OFL blijft zoeken naar nieuwe manieren om de samenwerking tussen overheid en maatschappij te verbeteren. Burgerberaden kunnen een oplossing zijn.

Onlangs heeft Commissie Brennikmeijer hier een studie naar gedaan. Het valt op dat verschillende beelden bestaan over het inzetten van burgerberaden als instrument om de burger en overheid bij elkaar te brengen en participatie vorm te geven. Het OFL is nieuwsgierig hoe jullie daar naar kijken.

Daarom heeft het OFL op 12 oktober een online meet-up georganiseerd voor OFL-leden om dit thema te onderzoeken: op welke vraagstukken kun je burgerberaden inzetten? Rond de vijftig deelnemers zijn over dit onderwerp in gesprek gegaan.

Gastspreker Eva Rovers van Bureau Burgerberaad nam ons mee in de spelregels van burgerberaden.

Het verslag van deze meet-up geven we als mini-advies terug aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit ministerie verkent de inzet van burgerberaden voor onderwerpen op nationaal niveau. Bekijk het mini-advies Burgerberaden.

 

Lees in deze brief hoe demissionair minister Ollongren het OFL betrekt bij het onderzoeken van de inzet van burgerberaden (pagina 4).

 

Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving
Rijnstraat 8 | 2515 XP | Den Haag
Postbus 20901 | 2500 EX | Den Haag
E-mail: info@ofl.nl

Linkedin Youtube

OFL | Brengt samenwerking verder


Cookie-instellingen