Minister Mark Harbers neemt OFL-rapport in ontvangst

16-03-2023
569 keer bekeken

Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, nam gisteren het rapport van het OFL ‘Samen naar een verbindende mobiliteitsvisie’ in ontvangst van onafhankelijk OFL-voorzitter Jeroen de Haas.

Minister van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), Mark Harbers, nam gisteren het rapport van het Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving (OFL) ‘Samen naar een verbindende mobiliteitsvisie’ in ontvangst van onafhankelijk OFL-voorzitter Jeroen de Haas, Jeroen lichtte de belangrijkste reflecties toe van de ruim 70 deelnemers van de brede consultatie van 31 januari.

Deelnemers roepen de minister op om visionair en innovatief te denken, vanuit integraliteit, met aandacht voor zowel goederen- als personenvervoer, niet vanuit ruimte voor de auto, maar wel voor lopen, fietsen en het OV. De minister nam de aanbevelingen in ontvangst en legde uit dat gekozen is om eerst verschillende modaliteiten te bundelen en te verbinden met maatschappelijk functies. Voor het ontwikkelen van een blauwdruk voor 2050 is meer tijd nodig. Jeroen de Haas adviseerde om de deelnemers te blijven betrekken en daarnaast ook burgerparticipatie in te zetten. Volgens de minister smaakt de betrokkenheid naar meer, samen met het OFL. De aanbeveling rondom burgerparticipatie neemt hij mee ter overweging. De eerstvolgende stap is het strategisch debat rondom mobiliteit in de Tweede Kamer op 30 maart 2023, waarna het ministerie vervolgstappen voor de Mobiliteitsvisie bepaalt.

Schermopname van de Webex-vergadering waarin het OFL-rapport werd aangeboden

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving
Rijnstraat 8 | 2515 XP | Den Haag
Postbus 20901 | 2500 EX | Den Haag
E-mail: info@ofl.nl

Linkedin Youtube

OFL | Brengt samenwerking verder


Cookie-instellingen