Podcast Landlust: Ruimte voor transitie - te beginnen met het goede gesprek

20-05-2021
977 keer bekeken

De eerste podcastserie, Landlust, van Voor de oogst van morgen is gepubliceerd.

In de podcast Landlust voert Voor de oogst van morgen het goede gesprek over ruimte voor transitie in Nederland. Onze eerste serie gaat over energielandschappen. We willen duurzame energie, lokaal uit Nederland. Hoe past dat in ons landschap? Welke dilemma's roept dat op? 

In de eerste podcast komt de aanstichtster van deze podcast, Heleen Lansink, aan het woord. Toen haar buren besloten een zonnepark te laten aanleggen, riep ze: ‘Help, wat gebeurt hier?!’ Daarmee bracht ze dit gesprek op gang. Wat riep het bij haar op? Hoe kijkt ze er intussen naar? Heleen is voor duurzame energie, maar moet de lokale gemeenschap daarvoor opgeofferd worden? En hoe zit het met het verdienvermogen van de boer? Daarover gaan we met haar in gesprek.

Luister de podcast via:

Podcastserie

De komende vier weken publiceren Voor de oogst van morgen elke week een nieuwe aflevering. In de volgende aflevering komt Amelie Veenstra aan het woord, directeur beleid bij Holland Solar, gevolgd door akkerbouwer en klimaatactivist Piet Hermus en de bij Windunie werkzame Susan Drion. De vijfde en laatste aflevering is een groepsgesprek met alle gasten.

Podcast Landlust. Ruimte voor transitie - te beginnen met het goede gesprek. Uit lust voor ons land. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving
Rijnstraat 8 | 2515 XP | Den Haag
Postbus 20901 | 2500 EX | Den Haag
E-mail: info@ofl.nl

Linkedin Twitter Youtube

OFL | Brengt samenwerking verder


Cookie-instellingen